Látnivalók/Programok

Nevezetességei: reneszánsz Városháza, barokk stílusú ferences templom, nagy szerb templom (szép ikonosztázzal), a zsinagóga, a klasszicista kálvária kápolna, a barokk-copf Szent Péter Pál-templom, a mediterrán hangulatú Szentháromság tér, a Türr István Múzeum halászati kiállítása, a Nagy István Képtár és a bunyevác tájház.

A holtágak és az árnyas vízpartok kiváló fürdési, illetve horgászási lehetőséget kínálnak. Személyhajó és yachtkikötő várja a vízen érkezőket.

Kellemes kirándulások tehetők sétahajóval, erdei kisvasúttal, kerékpárral vagy csónakkal a közeli Gemencen, Magyarország legnagyobb erdővel, vízzel, rétekkel borított árterében, amely számos védett növény és állatfaj otthona.

Minden évben július második szombatján a város főterén és a Petőfi-szigeten rendezik meg a Bajai Népünnepély – “A halászlé ünnepe a halászlé fővárosában” elnevezésű programot, amelyen 2000 bográcsban készül a híres halászlé.

A vendégeink részére:

Lovaskocsis városnézés (26 főig), Kajakozási, Kenuzási, valamint Hajós kirándulási lehetőségek.

Téged is vár a GameBeach:

“Felülök és Örülök”
Ugrálóvár, körhinta és még sok más. 
Minden nap 10 és 20 óra között.
30 perc 1.000 ft, 2 óra 3.000 Ft

Panziónk környékén:

Szabadtéri Fitness park, Tenisz pálya, Játszótér, Kalandpark, valamint Uszoda üzemel.

Rejtélyház - Szabadulószoba

Légy részese te is a kalandnak!
A csapatoknak 60 perc áll rendelkezésükre, hogy egy “zárt” szobából különböző logikai és ügyességi feladatok megoldásával, kiszabaduljanak.

#annakirálynőbosszúja  #titkosbunker

Bajai Halfőző Fesztivál

Rendezvény kezdete: 2019. július 11., csütörtök
Rendezvény vége: 2019. július 14., vasárnap
Baja, Szentháromság tér, Petőfi- sziget 
WEBwww.bajaihalfozofesztival.hu

Nagy István képtár

A Türr István Múzeum képzőművészeti gyűjteményét bemutató kiállítóhely a Nagy István Képtár, az egykori Vojnich-kúria.

Éber Emlékház

Ha ma Baja keskeny, csendesen kanyargó kis utcáján, a Jókai utcán végigmegyünk, az Éber-emlékház repkénnyel borított udvara beljebb hívogat, ahol három festőművész: id. Éber Sándor és két gyermeke, ifj. Éber Sándor és Éber Anna féltő szeretettel, gonddal őrzött hagyatéka várja a látogatót.